پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
به گزارش سیتنا، "ترابی" سرپرست اداره کل جغرافیایی و کدگذاری پستی کشور با بیان این مطلب اظهار کرد: طی قراردادی که چندی پیش با وزارت راه و شهرسازی منعقد شد، همشهریان تهرانی از این پس می توانند با مراجعه به سایت اعلام «قیمت مرجع» و ورود کد پستی قیمت واقعی ملک مسکونی خود را رویت کنند.
وی خاطرنشان کرد: سامانه مذکور همچنین این امکان را فراهم آورده تا با ارایه کد پستی توسط کاربران قیمت همه واحدهایی را که در محدوده کد پستی وارد شده و طی فصل بهار به فروش رفته برای متقاضیان به نمایش درآید.
گفتنی است؛ سایت اعلام "قیمت مرجع" که ترکیبی از سامانه رهگیری و سامانه کد پستی و نقشه GIS شهر تهران است ظرف دو هفته آینده به صورت آزمایشی از سوی وزارت راه و شهرسازی شروع به فعالیت می کند و از ابتدای فصل نقل و انتقال همه مالکان آپارتمانهای مسکونی، همه متقاضیان خرید مسکن و همه مشاوران املاک می توانند با مراجعه به این سامانه ارزش روز واحد مورد نظر خود را رویت کنند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
پيش فروش دومين خودرو با نشان ايراني به نام رانا ازديروز هشتم خرداد ماه در تمامي نمايندگيهاي مجاز گروه صنعتي ايران خودرو در سراسر کشور آغاز شد.
به گزارش ايسنا، عبدالله بابايي - معاون بازاريابي و فروش ايران خودرو، با اعلام خبر بالا گفت: خودرو رانا با آميزه اي از هنر و صنعت ايراني، با قيمت کمتر از 15 ميليون تومان به بازار عرضه ميشود.وي به شرايط ويژه پيش فروش خودرو رانا اشاره و اظهار كرد: متقاضيان ميتوانند با پيش پرداخت 10 ميليون تومان نسبت به ثبت نام خودرو رانا در نمايندگي هاي مجاز اقدام کنند.او تاکيد کرد: موعد تحويل خودرو رانا به انتخاب مشتري از مهرتا آذر ماه ميباشد.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
به گزارش دنیای صنعت، سازمان بازرسی کیفیت و استاندارد ایران به صورت دوره ای اقدام به تهیه گزارش های کیفی درباره خودروهای مونتاژی و نیز ساخت کارخانجات داخلی کرده و آنها را برای اطلاع عموم در اختیار رسانه ها قرار می دهد. در باره این گزارش های اعلامی نکاتی وجود دارد که بی توجهی به آن می تواند اعتبار آنها را دچار خدشه کند.
1- مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران که مسئولیت قانونی تهیه و تدوین استانداردهای ملی را عهده دار است ،"استاندارد" را چنین معنا کرده است :"تعیین و تدوین ویژگی های لازم در تولید یک فرآورده و انجام یک خدمت" آن چه در این میان معنا دارد و سازمان بازرسی کیفیت و استاندارد ایران به نوعی از آن غفلت می کند،بحث تولید بر اساس تعریف استاندارد است.نکته مهم در این میان این است که هر کالای تولیدی و از جمله خودرو، استاندارد خاص خود را دارد و بر اساس معیارهای از پیش تعریف شده تولید می شود،این سازمان لازم است و باید مراقب رعایت استانداردهایی باشد که خودروساز متعهد به تولید، بر آن مبنا و معیار شده است.نمی شود در ارزیابی های کیفی بدون توجه به این مقوله و به صورت درهم به ارزیابی کیفی مبادرت کرد،زیرا این کار مصرف کننده را دچار اشتباه محاسباتی و روانی می کند.
2- سازمان بازرسی کیفیت و استاندارد ایران ، در رده بندی خودروها 9 معیار سیستم فنربندی، تعلیق و فرمان، سیستم موتور و انتقال قدرت، ترمز، تجهیزات الکتریکی، تزئینات داخلی و خارجی، صداهای غیرعادی بدنه، نفوذ آب و رنگ، مورد توجه قرار می دهد. این معیارها هنگامی در ارزیابی ها درست عمل خواهند کرد که موضوع ارزیابی از یک جنس باشد. آمارگیرها برای این که سوگیری و بایس آمارها و نتایج استخراج شده از آن را به واقعیت نزدیک کنند تا بتوانند به مقوله پیش بینی عینیت بخشند،و نیز اعتبار و روایی کار خود را بالا ببرند،جامعه نمونه را همگن در نظر می گیرند.،هرکسی که با ابتدایی ترین اصول علمی تهیه گزارش های کیفی آگاهی داشته باشد،می داند که مثلا خودرویی همانند نیسان و یا مزدا 3 و پراید از یک جامعه انتخاب نشده اند و لذا رتبه بندی اینها در یک چارچوب نمی تواند درست باشد.
این مانند این است که برای تعیین اثرات یک داروی خاص،نظر یک فوق تخصص داروسازی و یا ... را با نظر یک پزشک عمومی یکی قلمداد کنیم.
3- در اقتصاد توسعه، بین "رشد" و "توسعه" تفاوت قایل می شوند زیرا "رشد" مقوله ای کمی بوده و تیراژ تولید را می سنجد،اما "توسعه" مقوله ای کیفی است . گاه برخی خودرو سازها تیراژ تولید خود را اعلام و به نوعی سرعت خطوط تولید را نمایش می دهند،اما در باب توسعه و ارتقاء کیفی، این سازمان های نظارتی و رتبه بندی کیفی هستند که باید صحت اظهارات را بسنجند،در واقع در رتبه بندی کیفی این استانداردهای یک محصول است که ارتقاء می یابد،که با استاندارد کالای دیگر متفاوت است و درست به همین دلیل است که مبحث "برند " به صورت جدی مطرح می شود.خودروی 100 میلیونی نمی تواند مثلا با 206 ،20 میلیونی و یا پراید 9 میلیونی یک برند را بسازند. به گمانم سازمان بازرسی کیفیت و استاندارد ایران باید به این موضوع توجه ویژه نشان داده و ارتقاء استانداردها را مد نظر قرار دهد،موضوعی که تا حدودی از آن غفلت شده است.
4- معیارهای 9 گانه؛" سیستم فنربندی، تعلیق و فرمان، سیستم موتور و انتقال قدرت، ترمز، تجهیزات الکتریکی، تزئینات داخلی و خارجی، صداهای غیرعادی بدنه، نفوذ آب و رنگ" رابطه مستقیم و یک به یک با بحث قیمت دارند،اگر خودرویی همانند پراید و روآ بخواهند در ارزیابی کیفی رتبه ای همانند مورانو،ویتارا،ماکزیما و ... بیاورند باید مصالح بکار رفته در آنها از همان کیفیت برخوردار باشد که این امر مستلزم تهیه مواد اولیه و نیز واسطه ای با همان قیمت سازندگان خودروهای با کیفیت برتر است،که اگر به عنوان مثال 20 درصد قیمت را به حساب کارایی بگذاریم،قیمت پراید و یا روآ باید تا 80 درصد قیمت مورانو افزایش یابد که در این صورت امکان مقایسه کیفی فراهم می شود اما،
5- هم چنان که واژه " فقر نسبی" واقعیت بیرونی ندارد و بیشتر یک احساس ذهنی است، تعریف کالای لوکس نیز تا حدود زیادی ذهنی و وابسته به طبقه درامدی است.مثلا برای کسی که در دهک دهم درامدی جای دارد،خودروهایی مانند پراید و روآ کالای پست (به مفهوم اقتصادی آن) محسوب می شود اما همین خودروها برای دستکم سه دهک اول درامدی نه تنها لوکس(به مفهوم اقتصادی آن) بلکه رویایی محسوب می شوند.بنا بر این قاعده اقتصادی، هربنگاه اقتصادی برای ماکزیمم کردن سود و نیز تا حدودی ایفای تعهدات اجتماعی،دست به طبقه بندی بازار و مشتریان می زند و بر اساس نوع بازار ،محصولی متناسب که خواسته اش را در حوزه های مذکور محقق کند تولید خواهد کرد.به فرض اگر شرکت ایران خودرو و یا سایپا بخواهند صرفا خودرویی کاملا کیفی و در کلاس بنز تولید کنند آنگاه تکلیف مثلا 5دهک پایین جامعه چه می شود.نباید رتبه بندی کیفی، القاء احساس فقر نسبی در جامعه باشد.
6- انتظار می رود تا کسانی که مسوول ارایه آمار های مقایسه ای کیفی هستند برای اطلاع مردم بحث توام قیمت و کیفیت و نیز ارتقاء استانداردها را اعلام کنند تا اعتماد مصرف کننده در همان محدوده تثبیت شود.البته این کار باید با فواصل زمانی بشتری اعلام شود زیرا ارتقاءکیفیت و به اصطلاح"توسعه" زمانبر بوده و نمی تواند از قاعده خم رنگرزی پیروی کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
به گزارش انتخاب به نقل از ايسنا، اگر فردي در سامانه جمعآوري اطلاعات خانوارها ثبتنام كرده و بهرغم معرفي شماره حساب بانك به سامانه رفاهي يارانه دريافت نكرده است و مشكل شماره حساب در بانكهاي عامل حل نشده يا يارانه واريز شده با تعداد اعضاي خانوار هماهنگي ندارند براي رفع مشكل بايد به شعب بانك عامل يا فرمانداري شهرستان محل اقامت خود مراجعه كنند.
در اين راستا در شهرستان تهران كليه سازمانهاي مرتبط با اين موضوع در دبيرستان البرز واقع در خيابان انقلاب، چهارراه كالج مستقر هستند.
*تغيير اطلاعات خانوارهايي كه با فوت يا تولد روبرو شدهاند
اما درباره خانوارهايي كه با واقعه تولد يا فوت روبرو ميتوانند يك ماه پس از واقعه با ارسال شماره ملي عضو متولد شده يا متوفي به سامانه 300000 از ثبت اتوماتيك واقعه اطلاعات كسب كنند. اما در صورتي كه اطلاعات عضو متولد شده يا فوت شده به صورت اتوماتيك ثبت نشده باشد سرپرست خانوار بايد نسبت به اضافه كردن اطلاعات متولد و متوفي به دفاتر پليس +10 مراجعه كند.
*چگونگي دريافت يارانه نقدي افراد مطلقه
براساس اين گزارش در صورتي كه طلاق رخ داده باشد و طرفين در صورت جداسازي دريافت يارانه توافق دارند بايد به مراكز پليس +10 مراجعه كنند اما در صورت عدم تفاهم نسبت به جداسازي اعضاي خانواده بايد فرمانداري شهرستان محل اقامت خود مراجعه كنند. در مورد ازدواج نيز افراد بايد به مراجعه به دفاتر پليس +10 ابتدا بايد اعضاي موردنظر خود را از خانواده قبلي خود حذف كرده و نسبت به ايجاد خانوار جديد اقدام كنند.
*اشتباه سازمان ثبت احوال درمورد فوت افراد
در برخي موارد سازمان ثبت احوال برخي از افراد زنده را فوت شده اعلام ميكند. بنابراين افرادي كه با چنين مشكلي روبرو هستند بايد به سازمان ثبت احوال كشور مراجعه كنند.
*سرپرست غايب
در صورتي كه ثبتنام براي دريافت يارانه نقدي صورت گرفته باشد و سرپرست به هر دليلي غايب بوده يا فاقد صلاحيت سرپرستي است و براي نحوه دريافت يارانه در خانوار اختلاف وجود دارد افراد بايد به فرمانداري شهرستان مراجعه كنند.
*تغيير در تعداد اعضاي خانوار
همچنين در صورتي كه به هر دليل خانوار به دو يا چند خانوار جديد تجزيه شده يا افراد مايل به تجميع خانوار يا تغيير در تعداد افراد خانواده خود هستند بايد به دفاتر پليس +10 مراجعه كنند.
براساس اين گزارش، افرادي كه نسبت به دريافت يارانه نقدي با مشكل روبرو هستند ميتوانند با تماس با شماره تلفن 8587 نسبت به رفع مشكل اطلاعات خود اقدام كنند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
براساس اين گزارش خودروي تيبا به دليل مصرف سوخت پائين و ابعاد مناسب براي سفرهاي شهري يكي از پرطرفدارترين خودروهاي داخلي بشمار مي آيد، خودروي كوچكي كه با تكنولوژي جديد خود عملكرد بسيار خوبي از خود بنمايش گذاشته و حتي تبديل به يكي از برندهاي كشورايران در هدف هاي صادراتي سايپا در كشورهاي مختلف شده است .
از سوي ديگر سايپا باتوجه به تجربه موفق خود در فروش مدل هاچ بك پرايد و استقبال بالا از خودروي 111 در بازار دست به طراحي خودرو تيبا هاچ بك زده است كه پيش بيني مي شود باتوجه به افت توليد خودروي 206 تنها خودروي هاچ بك ايران خودرو ، تيباي هاچ بك از هواداران بسيار بالائي برخوردار خواهد شد .
خودروي تيباي هاچ بك، از سال آينده وارد بازار خواهد شد و با توجه به ارزان تر بودن اين محصول در مقايسه باپائين ترين تيپ خودروي 206و همچنين مصرف سوخت پائين وسهولت دسترسي به خدمات پس از فروش مطمئنا از استقبال بسيار خوبي برخوردار خواهد شد .
اين در حالي است كه بر اساس شنيده ها خودروي 206 ايران خودرو از زمان پيش فروش رانا با افت توليد مواجه شده وبر اساس شايعات باتوجه به مطابقت فيس ليفت رانا و 206 و لزوم استفاده از قطعات توليدي 206 در رانا و همچنين عرضه تيبا هاچ بك در بازا، 206 شكست سنگيني در برابر تيباي هاچ بك تجربه خواهد كرد .
*ميهن صنعت
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
پیشتر نیز آقای نعمتبخش گفته بود که تولید خودرو در فروردین ماه امسال "برای اولینبار در دو دهه اخیر" کاهش شدیدی داشته است.
براساس آمار وزارت صنعت و معدن ،تولید انواع خودرو در ایران در اردیبهشتماه امسال در مقایسه با سال گذشته ۳۲ درصد کاهش یافته و به ۱۰۰ هزار و ۲۰۱ دستگاه رسیده است.
بنا بر این گزارش، تولید انواع خودرو سواری در فروردین ماه امسال بیش از ۲۷ درصد، تولید انواع خودرو وانت نزدیک به ۶۹ درصد و تولید انواع مینیبوس و اتوبوس نیز به ترتیب بیش از ۹۶ درصد و نزدیک به ۶۶ درصد کاهش داشته است.
دبیر انجمن خودروسازان با تاکید بر مشکل نقدینگی اعلام کرد که "بانکها میتوانند تا سقف ۲۰ درصد سرمایه هر شرکتی به آن تسهیلات پرداخت کنند، اما بانک مرکزی این سقف را برای صنعت خودرو به ۱۵ درصد کاهش داده است."
همچنین بر اساس گزارشها، تحریمها علیه ایران، به دلیل ایجاد محدودیت در فعالیت برونمرزی بخشهای خدمات بانکی و حملونقل، افزایش چشمگیر هزینه واردات و صادرات کالا به ایران را به دنبال داشته و هزینه تولید در کارخانههای خودروسازی داخلی را هم به میزان قابل توجهی افزایش داده است.
آقای نعمت بخش با اشاره به فروش اقساطی خودرو گفت: "در حال حاضر دو هزار میلیارد تومان از نقدینگی شرکتهای خودروساز در گرو فروش اقساطی محصولاتشان است، در حالیکه فروش اقساطی خودرو و تامین منابع آن باید از سوی شرکت لیزینگ انجام شود، اما به دلیل پائین بودن سود، فعالیت این شرکتها از بازار خارج شدهاند."
به گقته دبیر انجمن خودروسازان ایران، پیشنهاد شده که دومیلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای خرید خارجی شرکتهای خودروساز و قطعه ساز اختصاص داده شود که از این طریق می توان با حل مشکل نقدینگی، کاهش تولید خودرو را جبران کرد.
در چند سال صنایع خودروسازی ایران همواره موضوع محافل سیاسی و اقتصادی بوده است که برای نمونه می توان به مشکل کیفیت خودرو، عدم شماره گذاری برخی از آنها و اتهام حضور دستهای سیاسی در این صنعت اشاره کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
براساس اين گزارش خودروي تيبا به دليل مصرف سوخت پائين و ابعاد مناسب براي سفرهاي شهري يكي از پرطرفدارترين خودروهاي داخلي بشمار مي آيد، خودروي كوچكي كه با تكنولوژي جديد خود عملكرد بسيار خوبي از خود بنمايش گذاشته و حتي تبديل به يكي از برندهاي كشورايران در هدف هاي صادراتي سايپا در كشورهاي مختلف شده است .
از سوي ديگر سايپا باتوجه به تجربه موفق خود در فروش مدل هاچ بك پرايد و استقبال بالا از خودروي 111 در بازار دست به طراحي خودرو تيبا هاچ بك زده است كه پيش بيني مي شود باتوجه به افت توليد خودروي 206 تنها خودروي هاچ بك ايران خودرو ، تيباي هاچ بك از هواداران بسيار بالائي برخوردار خواهد شد .
خودروي تيباي هاچ بك، از سال آينده وارد بازار خواهد شد و با توجه به ارزان تر بودن اين محصول در مقايسه باپائين ترين تيپ خودروي 206و همچنين مصرف سوخت پائين وسهولت دسترسي به خدمات پس از فروش مطمئنا از استقبال بسيار خوبي برخوردار خواهد شد .
اين در حالي است كه بر اساس شنيده ها خودروي 206 ايران خودرو از زمان پيش فروش رانا با افت توليد مواجه شده وبر اساس شايعات باتوجه به مطابقت فيس ليفت رانا و 206 و لزوم استفاده از قطعات توليدي 206 در رانا و همچنين عرضه تيبا هاچ بك در بازا، 206 شكست سنگيني در برابر تيباي هاچ بك تجربه خواهد كرد .
*ميهن صنعت
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
پیشتر نیز آقای نعمتبخش گفته بود که تولید خودرو در فروردین ماه امسال "برای اولینبار در دو دهه اخیر" کاهش شدیدی داشته است.
براساس آمار وزارت صنعت و معدن ،تولید انواع خودرو در ایران در اردیبهشتماه امسال در مقایسه با سال گذشته ۳۲ درصد کاهش یافته و به ۱۰۰ هزار و ۲۰۱ دستگاه رسیده است.
بنا بر این گزارش، تولید انواع خودرو سواری در فروردین ماه امسال بیش از ۲۷ درصد، تولید انواع خودرو وانت نزدیک به ۶۹ درصد و تولید انواع مینیبوس و اتوبوس نیز به ترتیب بیش از ۹۶ درصد و نزدیک به ۶۶ درصد کاهش داشته است.
دبیر انجمن خودروسازان با تاکید بر مشکل نقدینگی اعلام کرد که "بانکها میتوانند تا سقف ۲۰ درصد سرمایه هر شرکتی به آن تسهیلات پرداخت کنند، اما بانک مرکزی این سقف را برای صنعت خودرو به ۱۵ درصد کاهش داده است."
همچنین بر اساس گزارشها، تحریمها علیه ایران، به دلیل ایجاد محدودیت در فعالیت برونمرزی بخشهای خدمات بانکی و حملونقل، افزایش چشمگیر هزینه واردات و صادرات کالا به ایران را به دنبال داشته و هزینه تولید در کارخانههای خودروسازی داخلی را هم به میزان قابل توجهی افزایش داده است.
آقای نعمت بخش با اشاره به فروش اقساطی خودرو گفت: "در حال حاضر دو هزار میلیارد تومان از نقدینگی شرکتهای خودروساز در گرو فروش اقساطی محصولاتشان است، در حالیکه فروش اقساطی خودرو و تامین منابع آن باید از سوی شرکت لیزینگ انجام شود، اما به دلیل پائین بودن سود، فعالیت این شرکتها از بازار خارج شدهاند."
به گقته دبیر انجمن خودروسازان ایران، پیشنهاد شده که دومیلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای خرید خارجی شرکتهای خودروساز و قطعه ساز اختصاص داده شود که از این طریق می توان با حل مشکل نقدینگی، کاهش تولید خودرو را جبران کرد.
در چند سال صنایع خودروسازی ایران همواره موضوع محافل سیاسی و اقتصادی بوده است که برای نمونه می توان به مشکل کیفیت خودرو، عدم شماره گذاری برخی از آنها و اتهام حضور دستهای سیاسی در این صنعت اشاره کرد.